discuții cu aromă de ceai și biscuiți

Ingredient-secret: PR cu sare și piper

Ingredient-secret: PR cu sare și piper

În aprilie, am copt un eveniment delicios marca PR Tea & AD Cookies la Tunes Pub în care am descoperit ce înseamnă Debriefing culinar: PR cu sare și piper. În cele două zile am învățat că bucătăria este o artă în aceeași măsură în care este încă un univers plin de secrete apetisante. Un adevărat chef se descurcă în orice situație, la fel cum au făcut și invitații noștri, Chef Foa și Mazilique. Oameni talentați și extrem de atenți cu ingredientele, cei doi au realizat că Social Media este la fel de indispensabilă ca sarea în bucate.

Am început prin a rememora la conferința cu Chef Foa momente ale copilăriei, infuzate cu puternice arome tradiționale. Florin Scripcă și-a început cariera de bucătar la doar 17 ani, cinci ani mai târziu având propria emisiune culinară. După un parcurs profesional plin de rețete preparate cu o desăvârșită grijă, speakerul nostru ne-a dezvăluit un important ingredient surpriză. Pe lângă dragostea și pasiunea pentru munca sa, Chef Foa a împărtășit cu noi faptul că cel mai important este să fii original, să rămâi tu. Deși a descoperit că rețelele de socializare sunt o unealtă extrem de utilă în prezent, nu s-a pierdut printre postări. A rămas dedicat bucătăriei, reușind totodată să-și întărească relația cu publicul său. Ușor, ușor a deprins mersul lucrurilor printre followeri și like-uri, respectând regulile nescrise din Social Media. Cu îndemnul de a rămâne creativi, raționali și reali, maestrul bucătar a definit mâncarea ca fiind un moment pe care îl trăiești, asimilându-l. Ne-a sfătuit să dăm întotdeauna un feedback sincer și a reușit să ne surprindă printr-o poveste reală. Sigur nu știați că chipsurile Chio sunt cartofii prăjiți într-un ceaun din Germania! Pe final de conferință am descoperit și un nou hashtag, tot printre followeri: #foodislove, indeed.

Workshopul din cea de-a doua zi a evenimentului ne-a dat șansa unei noi legături. Am descoperit-o pe Mazilique, foodbloger, o fire deschisă și prietenoasă care și-a început cariera în domeniul jurnalismului. Treptat, și cu ajutorul prietenilor, a realizat că lumea culinară este mult mai atrăgătoare. Nu doar datorită gustului. După un post la BBC GOOD FOOD, un blog și un studio de gătit inaugurat în 2016, Mazilique și-a păstrat în continuare pasiunea și personalitatea. Amestecă grijulie scrisul pe blog și la noua ei carte cu rețetele pe care le gătește întotdeauna înainte să le împartă cu urmăritorii ei. Sinceră, amuzantă și dezinvoltă, Mazilique ne-a vorbit despre faptul că trebuie să ieși din zona de confort. În ceea ce privește parteneriatele cu brandurile, alege întotdeauna propunerile provocatoare. Iubitoare de ardei iute, de Vamă și cu o puternică afinitate pentru Orientul Mijlociu, aceasta ne-a dezvăluit un mic secret. Luați-l ca un sfat, pentru că este o bună lecție: vinul ajută atât preparatele cât și conversația, în timp ce mâncarea leagă prietenii durabile.

Sponsorii noștri au fost alături de noi și la ediția cu numărul 54. Pe această cale dorim să le mulțumim fetelor talentate de la Cadouri la borcan, ale căror produse au adus zâmbetul pe buze celor doi invitați. Editura Vellant și Maio Bakery ne-au susținut, de asemenea, prin cărțile interesante și deserturile delicioase. Acest eveniment ne-a făcut o adevărată poftă pentru amintiri inedite, încât vă invităm să luați parte la ultimul eveniment din luna mai. Vă prevenim că spiritul prăjituresc este contagios.

Articol realizat de Mădălina BadeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *