„ Giving back to the youth comunity”

Lecțiile de viață ne așteaptă la tot pasul. De la omul care stă lângă tine în metrou, până proful din amfiteatru, poveștile există în lumea noastră și așteaptă momentul potrivit pentru a deveni lecții de viață. Partea frumoasă a poveștilor este că apar unde nu te aștepți. Și spun asta pentru că dincolo de oamenii care spun povești, există locuri care spun povești. Iar un astfel de loc este și Givers Coffee House. Aici, dându-ți o întâlnire cu un prieten și o cafea bună, primești bonus o lecție pe care o știi, dar poate nu la fel de bine precum ar trebui: „Giving back to the comunity”. Aceasta este filosofia proprietarului, pe care am avut ocazia să îl cunoaștem la a 60-a ediție PR Tea & AD Cookies.

            Raul este un om cu privirea blândă și cu o perspectivă total diferită asupra unui business. Înainte ca evenimentul prăjituresc să înceapă, am avut ocazia să discut cu el, deși îl găsisem prins într-o altă conversație. Însă cum este o persoană atât de sociabilă și deschisă, nu s-a sfiit să îmi destăinuie încă o dată povestea cafenelei lui.

           Din tot ceea ce mi-a povestit, cafeneaua pare o idee de mult încolțită în mintea și sufletul său, dar care ia formă abia după ce a devine părinte: „Eu plec de la ideea că mai întâi trebuie să dai ca să ai de unde să primești. Societatea actuală românească are nevoie și de oameni care fac asta, oameni care dau, nu numai de oameni care iau. Conceptul s-a cristalizat în momentul în care s-a născut fiul meu și m-am gândit ce o să îi las eu moștenire. Mi-am propus ceva care să fie sustenabil și să abordeze  zona aceasta de reciclare și de giving back to the youth comunity, un go to location pentru tot ce înseamnă seri de discuții pe tematici de interes pentru tinerii la început de drum”.  

            Cum lucrurile bune vin din motivație intrinsecă, Raul ne-a mărturisit încă un motiv în plus pentru care a deschis această cafenea: „Acum 5 ani am avut prima întâlnire cu cafeaua de specialitate și m-am îndrăgostit iremediabil. De atunci orice călătorie în afara granițelor însemnă și o explorare a cafenelelor din zonă. Simțeam că vreau și eu o cafea de calitate și un loc unde să o savurez”.

            Tot din seria locurilor care spun povești este și locația cafenelei. Deși nu știm prea multe detalii despre ea, nu putem decât să ne hrănim imaginația cu faptul că este o clădire de peste 100 de ani, în stil interbelic timpuriu. Aceasta continuă firul roșu de „giving back to the comunity” fiind recondiționată pe exterior, iar pe interior, păstrând un design simplu, care combină armonios elemente naturale precum piatra și cărămida, cu lemnul scaunelor și al meselor dreptunghiulare.

            Discuția cu Raul a fost una mult mai lungă și detaliată, dar din rațiuni de economie a spațiului, nu o putem dezvălui pe toată aici. Cert este că Raul este este o persoană foarte prietenoasă, cu o viziunea deosebită despre tot ce înseamnă business. Dacă ești curios să descoperi mai multe despre viziunea lui altruistă, Raul este disponibil de luni până vineri, între orele 8-16 și dispus să îți pregătească o cană de cafea bună și un pahar de vorbă.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *