discuții cu aromă de ceai și biscuiți

Cum ar fi viața fără net?

Cum ar fi viața fără net?

Cum ar fi viața fără net?

Tu știi cum arătau creatorii de content înainte de internet? Și pe atunci existau oameni care își puneau amprenta prin diverse moduri. Nu-și scriau ei părerile pe Facebook sau nu filmau un vlog despre subiectul momentului, dar compuneau poezii, povești și articole. Unde le postau? Simplu. În gazetă. Ei nu puneau un preview pe WordPress, ci apăreau în foileton. Discuțiile nu apăreau instant în comentarii care primeau reacții, însă erau grupuri mici de oameni care organizau dezbateri. Oare cum ar arăta viața fără internet? Greu de zis, probabil ca acum 100 de ani. Astăzi, grație tehnologiei, informația și contentul nu mai au limite.

Ți-ai imaginat vreodată o zi fără telefon, tabletă, laptop și televizor? Dimineața te trezește un ceas micuț de pe noptieră. Nu poți să mai rămâi câteva minute (de fapt, jumătate de oră) să dai scroll pe telefon pentru că încă nu s-a inventat. Viața era mai simplă, informația era mai puțină și divertismentul era un lux. Clar nu aveai cum să-l servești la micul dejun. Să presupunem că mergi apoi la facultate. Dar pe drum realizezi că ai uitat ceva. Trebuia să ridici niște cărți de la o librărie, însă ai adresa acasă. Pe cine să suni să afli? Unde să cauți adresa? Niciunde. Oricum, ca fapt divers, era o librărie mult mai ieftină chiar aproape de facultate. Dar nu știi acest lucru pentru că nimeni nu ți-a recomandat-o. Ce bine ar fi fost să existe un blogger pentru această treabă!

La facultate te chinui să-ți iei notițe. Nimeni nu are cum să ți le trimită pe mail la finalul zilei. Profesorii nu pun filmulețe, nu au prezentări, nu au poze, au doar explicații fără exemple. Cum să înțelegi fără să vezi? În plus, niciun profesor nu poate să aducă exemple din filme sau seriale.

Viața era mai simplă fără internet, dar plictisitoare și neinteresantă. Acum te trezești cu telefonul în mână și mii de oameni îți fac lumea mai bună: cineva îți arată cele mai delicioase mâncăruri și modul lor de preparare sau îți recomandă cele mai noi locații, altcineva îți face un top de cărți abia scoase pe piață și dai repede fuga să cumperi e-book-ul ori cauți reducerile de pe librăriile online. Și sunt doar câteva exemple. Lista poate fi nesfârșită. Totul depinde de ceea ce ai nevoie.

Creatorii de content fac viața mai bună – ei informează, ei emoționează și tot ei distrează. Și fără să-ți dai seama – ei își pun amprenta pe o bucată din lumea ta.

Dacă te-am făcut curios despre creatorii de content și vrei să afli mai multe despre ceea ce fac ei, cum fac și de ce, vino la evenimentul cu numărul 53 marca PR Tea & AD Cookies pe 20 și 21 martie. Zaiafet și Tily Niculae te așteaptă!

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *